2013 metų švėkšniškė – slaugytoja Leonora Merliūnienė

Švėkšniškiai išrinko ir pasveikino „Metų švėkšniškę“. Į Padėkos vakarą Alseikose pas Rūtą ir Edvardą Mikelius susirinko gausiai. Atvyko Švėkšnos seniūnijos, gimnazijos, sanatorinės mokyklos, gydymo, verslo įstaigų bei rajono valdžios atstovų, dvasininkų.

Apdovanojimai – „Metų švėkšniškei“ Leonorai Merliūnienei.

Apdovanojimai – „Metų švėkšniškei“ Leonorai Merliūnienei.

Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis, dėkodamas visiems, atsiliepusiems į kvietimą atvykti, pastebėjo, kad 2013-ieji buvo geri metai ir pakvietė pasiklausyti šilutiškio Ado Nausėdos atliekamų dainų. Muzikiniai intarpai skambėjo viso Padėkos vakaro metu.
Pernai paskutinį metų mėnesį internetinio leidinio „Švėkšnos naujienos“ leidėjas Jonas Girskis pakvietė rinkti labiausiai Švėkšnai nusipelniusį žmogų. Per vieną mėnesį rinkimuose dalyvavo per 1000 žmonių, iš dažniausiai siūlomų buvo atrinkta balsuoti už 12 kandidatų.
Daugiausiai balsų surinko Švėkšnos pirminės sveikatos priežiūros centro slaugytoja Leonora Merliūnienė, švėkšniškių paprastai vadinama tiesiog Levute.
Seniūnas A. Šeputis įteikė L. Merliūnienei diplomą, stiklo skulptūrėlę su Švėkšnos simboliais, sakydamas, kad ši moteris pripažinimą pelnė savo tyliu, nuoširdžiu, kasdieniniu darbu.
L. Merliūnienei taip pat įteiktas verslininkų Martinkų kvietimas šventinei vakarienei jų kavinėje „Viesulas“. Konkurso iniciatorius J. Girskis padovanojo marškinėlius ir pakvietimą paskraidyti parasparniu: „Metų švėkšniškis privalo ne tik vaikščioti Švėkšnos žeme, bet ir paskraidyti virš miestelio, pamatyti jį iš dangaus“. Švėkšną apžvelgti iš aukštybių padės Egidijus Rauktys.
Leonora Merliūnienė bendruomenės slaugytoja dirba per 40 metų. Ilgametę darbuotoją kolektyvo vardu pasveikino Švėkšnos pirminės sveikatos priežiūros centro gydytoja V. Vičienė.
„Būkit laimingi, džiaukitės kiekviena pragyventa diena“, – atsidėkodama linkėjo L. Merliūnienė.
Padėkota labiausiai nusipelniusiems
Medaliai su Švėkšnos herbu įteikti labiausiai bendruomenę garsinantiems, iniciatyviems švėkšniškiams.
Pirmasis medalis „Už iniciatyvumą“ skirtas moliūgų žibintų akcijos, užregistruotos Lietuvos rekordų knygoje, „Mes už Šviesą“ organizatoriui, gimnazijos technologijų mokytojui Vaidotui Didžiūnui. Ši akcija į Švėkšną sutraukė smalsuolius iš visos Lietuvos. Atsiimdamas apdovanojimą V. Didžiūnas šmaikštavo, kad gavęs kvietimą atvykti į Padėkos vakarą su antrąja puse. „Kiekvienas žmogus turi dvi puses, vieną – fasadinę, rodomą visuomenei, ir kitą – slaptą, kurios nedemonstruojame. Suprantu, kad seniūnas apie savo bendruomenės žmones nori žinoti viską, tačiau, atsiprašau, kad ir kviestas atvykti su antrąja puse vis dėlto atvykau su žmona…“ Moliūgų žibintų akcijos iniciatorius ir organizatorius šmaikštavo ir toliau: esmė esanti ne moliūgai – suburta iniciatyvinė grupė ruošiasi kurti filmą su holivudiniu siužetu: Lietuvą apima visuotinė depresija, Naujoji Vilnia perpildyta… Staiga žmonės prisimena, kad „Visi keliai veda į Švėkšną…“

Švėkšniškis Vytautas Raibys pernai organizavo vestuvių muzikantų festivalį, 10 kartą surengė naujametinį vakarojimą miestelio aikštėje.

Švėkšniškis Vytautas Raibys pernai organizavo vestuvių muzikantų festivalį, 10 kartą surengė naujametinį vakarojimą miestelio aikštėje.

„Šviesos akcija buvo puiki repeticija, kitąmet ją pratęsime“, – pažadėjo V. Didžiūnas, šmaikštų žodį pakeisdamas rimta padėka visiems prisidėjusiems prie akcijos.
„Aktyviausios organizacijos“ vardą patvirtinantis prizas įteiktas Neįgaliųjų draugijos Švėkšnos skyriaus pirmininkei Ingritai Riterienei, kuri, pasak seniūno A. Šepučio, yra iniciatyvi ir aktyvi Švėkšnos bendruomenės narė. Pernai Švėkšnos neįgalieji sumeistravo didžiausią verbą Lietuvoje, patiesė gyvų gėlių kilimą su Švėkšnos miestelio herbu ir jubiliejiniais metais, telkė žmones, darė kitų gerų darbų. „Žmogus, neturintis draugų, yra tarsi miręs. Aš labai džiaugiuosi, kad mūsų skyriui tai negresia, gretos plečiasi“, – sakė Ingrita Riterienė.
Medalis „Už paramą ir pagalbą“ įteiktas Vytautui Raibiui, pirmą kartą organizavusiam vestuvinių muzikantų festivalį Švėkšnoje bei 10 metų rengiančiam Naujųjų metų sutiktuves miestelio aikštėje. Atsidėkodamas už įvertinimą, V. Raibys, kaip ir dera vestuvių muzikantui, šmaikštavo nesustodamas. Prisipažino, kad planuotas vestuvių muzikantų suvažiavimas tapo festivaliu, įtikinėjo, kad būtina populiarinti šį muzikos žanrą, kuris, anot jo, esąs tautinis paveldas.
Medaliai „Už paramą ir pagalbą“ įteikti Švėkšnos renginių rėmėjui fotografui Vytautui Marcinkevičiui, Ramutei ir Petrui Šertvyčiams, Sauliui Endriuliui, Rūtai ir Edvardui Mikeliams, Šilutės „Soroptimos“ moterų klubui.

Tokius medalius seniūnas Alfonsas Šeputis teikė iniciatyviausiems švėkšniškiams.

Tokius medalius seniūnas Alfonsas Šeputis teikė iniciatyviausiems švėkšniškiams.

Pedagogų padėkos
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos direktorė Dalia Dirgėlienė bei jos pavaduotojos Rima Poškienė ir Onutė Jurjonienė ypač nuoširdžiai dėkojo JAV Čikagoje gyvenančiam Nepriklausomybės akto signataro Kazimiero Stepono Šaulio giminaičiui Vaciui Šauliui, kurio labdaros fondo „Saulys fundation“ rūpesčiu finansuojami „Saulės“ gimnazijos projektai. V. Šauliui tarpininkaujant, remiami gimnazijoje įgyvendinami projektai, susiję su tiksliaisiais, gamtos mokslais. Yra sudaryta sutartis su Klaipėdos universiteto Gamtos mokslų fakultetu – gimnazistai atlieka mokslinius tyrinėjimus, juos konsultuoja universiteto dėstytojai. Gimnazistų moksliniai darbai pristatomi mokslinėse konferencijose bendruomenei, nacionaliniuose konkursuose. Gimnazijos vadovai džiaugiasi, kad gimnazistų darbai įvertinami 1 ir 2 laipsnio diplomais.
V. Šaulio įkurtas visuomeniškumo fondas finansiškai remia abiturientus, kurie veikia už gimnazijos sienų. Pasak D. Dirgėlienės, V. Šaulio finansuojami projektai vis tęsiami.
Gimnazijos talkininkų sąrašas didelis, jiems įteikta po stiklainį imuninę sistemą stiprinančio medaus.
Švėkšnos specialiosios mokyklos direktorė Laima Navickienė prisipažino, kad jos vadovaujama įstaiga nėra tokia didelė kaip gimnazija. Mokykloje dirba Švėkšnoje gimusieji arba švėkšniškiais tapusieji. Mokyklos vadovė dėkojo visiems kolektyvo mokytojams, auklėtojoms, pagalbos vaikams specialistams, medicinos ir techniniam personalui, švėkšniškiams, prisidėjusiems prie mokyklos rengtos gerumo akcijos.
Švėkšnos neįgaliųjų skyrius, dėkodamas savo pagalbininkams, dovanojo simbolinius puodelius, ant kurių pavaizduotas draugijos narių padarytas gėlių kilimas. Kraštietis, Padėkos vakaro svečias, Šilutės r. savivaldybės vicemeras Virgilijus Pozingis padėkojo stipriai bendruomenei, kurios išskirtiniai darbai pritraukia ir kitas bendruomenes. Išreiškė viltį, kad 2014-ieji švėkšniškiams taip pat bus kupini naujų idėjų.

Laima PUTRIUVIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Suskaičiuokite teisingai (apsauga nuo robotų): *

Rekomenduojami video

Visi naujausi straipsniai

Jei pavyksta skaitytoją įtraukti į išgalvotą pasaulį…

Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuris per savo gyvenimą nebūtų perskaitęs bent vienos knygos. Su kiekvienu perskaitytu kūriniu žmogus įgauna išminties ir patirties, o širdis prisipildo gerumo…  Ir gana dažnai norima pasinerti į daugiau to paties rašytojo knygų, norima pakalbėti gyvai su autoriumi, išgirsti jo minčių. Deja, rašytojai po kaimiškąsias vietoves keliauja retokai… Stoniškiuose – rašytoja Irena Buivydaitė-Kupčinskienė Bet Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Stoniškių filialui labai pasisekė: jau iš anksto žinota, kad į Vydūno viešąją biblioteką balandžio mėnesį atvyks

Ar mes esame pilietiški? Einame į priekį, bet pusiaukelės dar nepasiekėme

Gegužės 14-ąją – Pilietinio pasipriešinimo dieną – bus pirmąkart nacionaliniu mastu organizuojamas Pilietiškumo egzaminas. Jo metu tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gyvenantys piliečiai bus kviečiami prisijungti ir išbandyti savo žinias pilietiškumo, visuotinės gynybos klausimais. Egzaminui artėjant – pokalbis egzamino – pilietiškumo – tema su VU TSPMI profesore Aine Ramonaite. Mokslininkė teigia – per pastaruosius 20 metų Lietuvos visuomenė pilietiškumo prasme nuėjo ilgą kelią, tačiau pusiaukelės vis dar nepasiekė. Daugelį metų tyrinėjate pilietinę visuomenę, pilietinę galią. Kaip apibūdintumėte, koks yra tas „pilietiškas

Bibliotekos nurašytas knygas galės atiduoti tiems, kam jos reikalingos

Bibliotekos, prieš atiduodamos perdirbti nurašytas knygas, galės neatlygintinai perduoti jas fizinių ar juridinių asmenų nuosavybėn. Seimas priėmė tokią galimybę suteikiančias Kultūros ministerijos parengtas Bibliotekų įstatymo pataisas. Ši nuostata netaikoma senų, retų ir ypač vertingų knygų bei rankraščių fondui ir nacionaliniam publikuotų dokumentų archyviniam fondui. Šiuo metu rengiama ir kultūros ministro įsakymu bus patvirtinta pripažintų nereikalingomis arba netinkamomis naudoti bibliotekų fondo nurašytų knygų neatlygintino perdavimo fizinių ir juridinių asmenų nuosavybėn tvarka, kurioje numatoma detaliai reglamentuoti perdavimo procesą, perdavimo būdus ir taikomus

Policijos pareigūnai fiksuoja chuliganiškus vairavimus

Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas, už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra, kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos. Nuo balandžio 22 d. iki balandžio 24 d. policijos pareigūnai užfiksavo 16 chuliganiško vairavimo atvejų (Šilutėje – 7, Tauragėje – 8 ir Pagėgiuose – 1). Pažeidėjams surašyti protokolai. Primename, kad nuo balandžio 26d. iki 28 d. bus vykdoma

Taip pat skaitykite